Times of Suriname

Premier League meldt recordaant­al van achttien besmetting­en in een week

-

VOETBAL - De Premier League heeft vorige week bij de reguliere ronde van coronatest­en bij spelers en stafleden 18 positieve gevallen ontdekt. Dat is het hoogste aantal in een week dit seizoen.

De Premier League maakt niet bekend wie besmet zijn en bij welke club(s) de positieve gevallen zijn, maar een flink deel zal van Manchester City komen.

De topclub meldde maandag dat er ‘een aantal positieve tests’ was, nadat er met kerst al vier coronageva­llen (Gabriel Jesus en Kyle Walker en twee stafleden) naar buiten waren gebracht. City deed vanwege de uitbraak een verzoek om de uitwedstri­jd van maandagavo­nd tegen Everton uit te stellen en de Premier League ging daarmee akkoord. Everton-Manchester City is de tweede wedstrijd van dit Premier League-seizoen die moet worden verplaatst door corona. Eerder deze maand kon Aston Villa-Newcastle United niet doorgaan. Manchester City gaat zondag op bezoek bij Chelsea.

Voorlopig gaat dat duel door. De Premier League neemt vanaf het begin van het seizoen elke week coronatest­en af bij meer dan duizend spelers en stafleden. Tot vorige week was zestien het hoogste aantal positieve gevallen, in de week van 9 tot en met 15 november.

Twee weken geleden waren er zeven positieve gevallen bij 1.569 testen. Vorige week was er een ruime verdubbeli­ng naar achttien besmetting­en bij 1.479 geteste personen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname