Times of Suriname

Gane mogelijk volgende tegenstand­er Rozenstrui­k

-

MMA – Ciryl Gane wordt mogelijk de volgende tegenstand­er van Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k in de zwaargewic­htdivisie van de UFC. Rozenstrui­k staat momenteel op de derde plek op de rankings, terwijl Gane de zevende plek bezet.

Gane won op 12 december tijdens het evenement UFC 256 van de Braziliaan Junior Dos Santos, door middel van een knock out. Na het gevecht gaf de Fransman aan dat hij nu uitkijkt naar tegenstand­ers, die boven hem staan op de rankings. Hij wil gevechten aangaan die hem kunnen leiden naar een titelgevec­ht. Onlangs in een interview met Farah Hannoun van MMA Junkie gaf Gane aan dat zijn volgende tegenstand­er mogelijk Rozenstrui­k wordt. “Rozenstrui­k heeft nog geen tegenstand­er en ik heb ook nog geen opponent, dus het wordt hoogstwaar­schijnlijk de Surinamer. En als alles goed zit zal het gevecht plaatsvind­en in maart”, zegt Gane. De Fransman wilde al in januari in actie komen, maar volgens hem is de management van Rozenstrui­k niet akkoord gegaan met dit voorstel. Gane blikt verder vooruit en geeft aan dat hij na Rozenstrui­k, tegen Francis Ngannou wil vechten. Ngannou staat momenteel op de eerste plek op de rankings en zal binnenkort voor de titel uitkomen tegen kampioen Stipe Miočić.

Rozenstrui­k gaf al eerder aan dat hij ook graag tegen opponenten wil uitkomen, die hem kunnen leiden naar een titelgevec­ht. In de afgelopen maanden is hij een aantal keer uitgedaagd door Alistair Overeem, die in december 2019 werd verslagen door de Surinamer. De Nederlande­r aast op een revanche, maar Rozenstrui­k denkt niet aan een rematch. Ook Alexander Romanov en Alexandr Volkov hebben elk hun wens om uit te komen tegen Rozenstrui­k kenbaar gemaakt, maar de Surinamer heeft tot nu toe niet gereageerd op de statements van de twee Russen.

Bigi Boi is al zes keer in actie geweest in de UFC. Hij won van Junior Albini, Allen Crowder, Andrei Arlovski, Alistair Overeem en Junior Dos Santos. Tegen Ngannou ging de Surinamer binnen 20 seconden ten onder.

 ??  ?? Jairzinho Rozenstrui­k (l) zal in zijn volgende UFC-partij mogelijk uitkomen tegen Ciryl Gane. (Foto: UFC)
Jairzinho Rozenstrui­k (l) zal in zijn volgende UFC-partij mogelijk uitkomen tegen Ciryl Gane. (Foto: UFC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname