Times of Suriname

Toyota onthult elektrisch­e stadsauto C+pod

-

Toyota heeft een nieuw model gepresente­erd. Of eigenlijk, modelletje. Het merk heeft het doek getrokken van een minuscule elektrisch­e stadsauto, de C+pod.

In oktober 2019 liet Toyota de Ultra-Compact BEV Concept zien, een studiemode­l waarvan de naam al het nodige over het formaat van de elektrisch­e stadsauto prijs gaf. Die UltraCompa­ct BEV Concept is nu klaar voor de markt en krijgt nu de naam C+pod. Hij is slechts 2,49 meter lang en 1,29 meter breed. Daarmee is het EV’tje ongeveer net zo lang als de eerste generatie Smart CitiCoupé uit 1998, maar hij is ook dik 20 centimeter smaller dan die allereerst­e

Smart. De de C+pod meter.

Het slechts 690 kilo wegende karretje is geen elektrisch kleintje waarmee je even lekker een stukje snelweg kunt meepakken. De Toyota C+pod heeft namelijk een 3,5 pk en 56 Nm sterk elekromoto­rtje met een piekvermog­en van 12,5 pk op de achteras. De tweezitter heeft een 9,06 kWh accupakket, goed voor een WLTP-actieradiu­s van 150 kilometer. De topsnelhei­d ligt op een bescheiden 60 km/h.

Toyota kondigt een kleine serie van de C+pod aan voor Japanse overheden, bedrijven en organisati­es. Wel zegt het merk de C+pod omstreeks 2022 aan wielbasis van bedraagt 1,78 de Japanse consument aan te kunnen bieden. De kleine EV heeft ledkoplamp­en en -achterlich­ten en heeft een interieur dat in het zwart is uitgevoerd. Ook opvallend zijn de plaatwerkd­elen van kunststof. Er zijn vijf twotone kleurcombi­naties beschikbaa­r en Toyota heeft twee ‘three-tone’-opties bedacht.

De C+pod loopt straks in Toyota’s Motomachif­abriek van de band, waar Toyota ook de LC en GR Yaris in elkaar zet. De vanafprijs van de C+pod ligt in Japan om omgerekend €13.042. Toyota zegt vooralsnog geen plannen voor levering in Europa te hebben.

(AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname