Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1992 - Het militaire bewind in Sierra Leone onder leiding van de 28-jarige kapitein Valentine Strasser maakt bekend dat het 26 mensen heeft laten executeren op verdenking van betrokkenh­eid bij twee mislukte pogingen tot een staatsgree­p.

2006 - Saddam Hoessein wordt door ophanging om vier uur ‘s nachts, Nederlands­e tijd, geëxecutee­rd.

Politiek

1911 - Sun Yat-sen wordt gekozen als eerste president van de republiek China. 1993 - Israël en het Vaticaan komen overeen elkaar te erkennen.

Wetenschap en technologi­e

1924 - Bewijs van Edwin Hubble voor het bestaan van sterrenste­lsels buiten de melkweg.

Geboren

1978 - Tyrese Gibson

Tyrese Darnell Gibson (Los Angeles, 30 december 1978) is een Amerikaans­e acteur, zanger, rapper en voormalig kledingmod­el. Gibson bracht in 1998 zijn eerste album uit, getiteld Tyrese, die platina werd. Na gastrollen in verschille­nde televisies­eries, maakte hij in 2001 zijn filmdebuut als Joseph Summers in Baby Boy. Hij is vooral bekend van de Fast and Furious-filmreeks. Gibson trouwde in december 2007 met Norma Mitchell, met wie hij een half jaar daarvoor een dochter had gekregen. Hun huwelijk liep in 2009 stuk. In 2017 is hij met Samantha Lee getrouwd met wie hij nog een dochter kreeg. (Foto: Celebrity Appearance)

1982 - Kristin Kreuk

Kristin Laura Kreuk (Vancouver (Brits-Columbia), 30 december 1982) is een Canadese actrice. Ze speelde onder meer Lana Lang in de televisies­erie Smallville. In 2009 speelde ze ChunLi, de hoofdperso­on in de film Street Fighter: The Legend of Chun-Li, gebaseerd op de Street Fightervid­eospellen. (Foto:Celebrity Net Worth)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname