Times of Suriname

Vader en 10-jarig zoontje uit Australisc­he wildernis gered

-

Een vader en zijn 10-jarige zoontje zijn uit de Australisc­he wildernis gered, nadat zij met hun auto vast kwamen te zitten. Drie vrienden met wie zij op reis waren wandelden meer dan 12 uur om hulp in te schakelen.

Het vijftal kwam op een afgelegen weg die was overstroom­d vast te zitten. Dat gebeurde afgelopen weekend in het noordweste­n van overleg met de supermarkt­en het vlees afgeleverd bij de Australisc­he Queensland.

De groep besloot een nacht in de auto door te brengen. De volgende ochtend besloten drie vrienden te gaan wandelen om hulp in te schakelen. Ze vertrokken om 06.00 uur en wandelden richting Mount Isa, de dichtstbij­zijnde plaats maar nog altijd een wandeling van zo’n 50 kilometer. De vader en zijn 10-jarige zoontje bleven achter in de

deelstaat de Voedselban­k”, politie.

aldus de auto. De drie vrienden bereikten het politiebur­eau van Mount Isa na een wandeling van zo’n twaalf uur, waarna onmiddelli­jk een reddingsac­tie in gang werd gezet. De drie vrienden wisten precies waar de vader en zijn zoon zich bevonden en een reddingshe­likopter kon de twee nog voor zonsonderg­ang bereiken. De twee zaten toen op het dak van de auto, zij hadden geen medische hulp nodig. Helikopter­piloot Russell Proctor, die de vader en zijn zoontje redde, prijst het vijftal. “Zij volgden de juiste stappen”, vertelt hij aan de BBC. “Ze hadden genoeg drinkwater bij zich en bleven op één plaats, ook toen het lang duurde voordat er hulp kwam.”

(RTL Nieuws)

 ??  ??
 ??  ?? (WaarMaarRa­ar/ Foto:Omroep Gelderland)
(WaarMaarRa­ar/ Foto:Omroep Gelderland)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname