Times of Suriname

Jongeman verrast zijn grootouder­s met... een baby

-

Van een verrassing gesproken: deze grootouder­s wisten niets van een baby, tot hun kleinzoon plots met het kleine pakketje voor hun deur stond. Het filmpje op TikTok is inmiddels al meer dan 20 miljoen keer bekeken.

De beelden dateren van Kerstmis 2018, maar werden nu voor het eerst online gezet. Zach wandelde de kamer binnen, met een reiswieg in de hand. “Ik heb iets mee”, vertelde de kersverse vader op nonchalant­e toon. De grootouder­s reageren verschrikt wanneer ze het kleintje zien. “Waar heb je dat vandaan? Is dat van jou? Oh, mijn god... Hou je mij voor de gek? Heb jij een kind? Echt?”, klonk het onder meer.

Ook de moeder van het kindje kenden ze nog niet goed. “Wie ben jij?”, vroeg de oma zelfs. Die mysterieuz­e dame bleek Amanda McShane te zijn. In enkele extra video’s legt zij uit waarom Zach haar zwangersch­ap zo lang verborgen gehouden had voor zijn familie. Eén en ander bleek immers niet gepland te zijn.

“We hadden een keer afgesproke­n, maar daarna was ik uit zijn leven verdwenen”, aldus Amanda. “Toen bleek echter plots dat ik zwanger van hem was. Wat nu? Ik wilde dolgraag kinderen, maar ik kende hem amper en mijn moeder zou me sowieso vermoorden. Ik schaamde me voor de situatie.”

“Gelukkig heeft mijn zus toen veel in perspectie­f gezet”, ging Amanda verder.

“Dit was misschien mijn enige kans, gezien mijn leeftijd. En zulke ‘accidentje­s’ komen wel vaker voor, benadrukte ze. Zach drong in eerste instantie aan op abortus, maar ik wilde mijn opties openhouden. Financieel en emotioneel kon ik het aan.”

“Toen Zach beloofde dat hij me zou steunen, ben ik er helemaal voor gegaan. De weken gingen echter voorbij zonder dat hij het tegen iemand vertelde. Uiteindeli­jk lichtte hij wel zijn ouders in, maar daar bleef het bij. We zijn pas naar zijn grootouder­s gegaan toen de baby al een maand geboren was. Hij was bang dat hij het hart van zijn oma zou breken, maar dat is duidelijk niet gebeurd.”

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname