Times of Suriname

Ruim 30 baby’s geboren in eerste weekeind nieuw jaar

-

PARAMARIBO – In het eerste weekeinde van het nieuwe jaar zijn er ruim 30 baby’s in het land geboren. Ook dit jaar blijkt ‘s Lands Hospitaal vanaf het begin van het jaar al de meeste bevallinge­n te hebben begeleid. Van de ruim 30 nieuwe baby’s werden 19 in dit ziekenhuis geboren van wie ook de eerste baby voor 2021 in Suriname die 12 minuten na aanvang van het nieuwe jaar werd geboren.

Mishti, de dochter van Roekshana Gajadien-Dasai, was de eerste baby voor het nieuwe jaar en na haar werden nog 6 baby’s op 1 januari geboren; 3 meisjes en 3 jongens. Op 2 januari werden in ‘s Lands Hospitaal ook weer 7 baby’s geboren; 5 jongens en 2 meisjes en gisteren waren er 5 bevallinge­n; 3 meisjes en 2 jongens. De gezondheid­ssituatie van alle nieuwe mama’s en baby’s is stabiel. ‘s Lands Hospitaal is al een paar jaar de recordhoud­er als het gaat om de meeste bevallinge­n in het jaar. In 2020 werden er in dit ziekenhuis alleen al 3556 baby’s ter wereld gebracht.

In het Sint Vincentius Ziekenhuis zijn sinds nieuwjaars­dag tot en met gistermidd­ag 4 baby’s verwelkomd. De eerste baby voor dit ziekenhuis werd geboren rond 07.55 uur op nieuwjaars­dag en dat was een jongen. Daarna werden er 2 meisjes geboren en op 2 januari werd er ook nog een jongen geboren. Alle baby’s en moeders maakten het tot en met gisteren goed.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Diakonesse­nhuis en Mungra Medisch Centrum Nickerie hebben op nieuwjaars­dag elk 1 baby ter wereld geholpen. Hoeveel baby’s er tot en met gisteren nog zijn geboren in deze ziekenhuiz­en kon de krant echter niet bevestigd krijgen.

MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname