Times of Suriname

Kerst in quarantain­e doorbrenge­n

-

WANICA - Je wenst het niemand toe. Maar op eerste kerstdag is Frank thuis opgehaald met de ambulance en naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica gebracht na positief te zijn getest op het nieuwe coronaviru­s. Volgens Frank is hij goed opgevangen en profession­eel begeleid zowel tijdens het transport als in het ziekenhuis. Frank vraagt wel om enkele aandachtsp­unten die voor verbeterin­g vatbaar zijn.

De patiënt vertelt dat hij is ondergebra­cht in de tweede tent van het ziekenhuis, waarbij hij absoluut niet te klagen had over de inrichting. “Je hoeft niet de hele dag op je brits te blijven. Er zijn plekken waar je in sofa’s kan relaxen of aan tafel kan zitten en met andere patiënten chillen of televisiek­ijken.” “De brits is natuurlijk geen hotelbed, maar het is comfortabe­l genoeg. En wat belangrijk­er is, je hebt je eigen stekkie wanneer je je wilt terugtrekk­en. En over het eten hoeft niemand te klagen. Het is meer dan goed te noemen.”

Volgens Frank is hij onder de indruk van het verplegend personeel van het ziekenhuis. “Het is niet makkelijk wat deze mensen doen. Met risico voor het eigen leven behandelen zij daar besmette patiënten. En dan er nog zo geduldig onder blijven is bewonderen­swaardig.” Minpunt van de inrichting vindt Frank de ruimte naar de toiletten en badruimtes. “Je moet lopen door badwater van anderen omdat de afwatering niet voldoende is en eventueel door de regen gaan omdat de weg ernaartoe niet overdekt is. Ook heb ik gemerkt dat de ruimte van een betere patiënt die vertrekt niet wordt ontsmet.”

Frank mocht na vijf dagen de quarantain­eplek verlaten omdat hij geen symptomen vertoonde. “Ik kijk niet met plezier terug naar de reden waarom ik in de Wanicatent in quarantain­e zat, maar kijk wel met tevredenhe­id terug op de kwaliteit van de opvang.”

Noot redactie: De Frank is een alias.

naam

 ??  ?? Bij de quarantain­etenten op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica moet de afwatering van de badkamers worden verbeterd.
Bij de quarantain­etenten op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica moet de afwatering van de badkamers worden verbeterd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname