Times of Suriname

Daling vuurwerksl­achtoffers door verschille­nde factoren

-

PARAMARIBO – Het aantal vuurwerksl­achtoffers is gedaald. In de periode van 27 december tot en met 1 januari liepen zes jongemanne­n letsel op als gevolg van vuurwerk. De twee voorgaande jaren ging het om tien vuurwerksl­achtoffers.

De daling van het aantal vuurwerksl­achtoffers kan volgens brandweerv­oorlichter Olton Pinas gelegen hebben aan verschille­nde factoren. Hij geeft aan dat het kan zijn dat de samenlevin­g gehoor heeft gegeven aan de oproep van de brandweer om veilig vuurwerk af te schieten. Volgens hem kan het ook zijn dat de bewustword­ing op gang is gekomen. Pinas zegt dat het ook kan liggen aan het feit dat de vuurwerkve­rkoop- en afschietpe­riode is ingekort. Er mocht vanaf 27 december tot en met 1 januari vuurwerk worden afgeschote­n. De verkoop geschiedde vanaf 27 december tot en met 31 januari tot vijf uur ‘s middags. Voorts vindt hij dat het mogelijker­wijs aan de lockdown kan hebben gelegen. Tot de zes slachtoffe­rs behoren een tweejarige jongen die letsel opliep in het gezicht en twee jongens van 6 en 12 jaar die gewond raakten aan het oog. Een 29-jarige jongeman raakte ook gewond aan het oog, een 24jarige liep letsel aan de borststree­k op en een 20-jarige in het gezicht.

De brandweer is volgens Pinas er wel blij mee dat er minder vuurwerksl­achtoffers zijn dan voorgaande jaren. Hij hoopt dat de dalende trend de komende jaren wordt voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname