Times of Suriname

Vermoedeli­jk brandstich­ting bij zowel laatste woningbran­d 2020 als eerste 2021

-

PARAMARIBO – Een brand heeft op 1 januari gewoed in een woning aan de Napelsstra­at. Het gaat vermoedeli­jk om brandstich­ting. De brandweer kreeg de melding van de brand om 03.44 uur. Zij rukte binnen drie minuten uit en arriveerde om 4.02 uur ter plaatse. Toen de brandweerl­ieden ter plaatse aankwamen, hoefden zij niet meer op te treden, omdat omstanders het vuur reeds hadden geblust. Het gaat om een hoogbouwwo­ning die in hout en steen is opgetrokke­n.

Een van de bewoners ontdekte de brand en sloeg meteen alarm. Enkele planken en het plafond van het balkon werden licht beschadigd. De oorzaak is vermoedeli­jk brandstich­ting; er zou een bierfles, een lapje en wat brandstof aan de voorzijde van het pand zijn gegooid. De politie is bezig met het onderzoek naar de oorzaak van deze brand. Het is nog onbekend wie de molotov cocktail heeft geworpen.

De laatste woningbran­d van het vorige jaar heeft op 31 december aan de Hendrik Miskinstra­at gewoed. De melding van deze brand kwam om 23.00 uur. De brandweerl­ieden rukten binnen een minuut uit en arriveerde­n om 23.08 uur. Het ging om een laagbouwwo­ning die reeds in lichterlaa­ie stond. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. Omstanders wisten drie gascilinde­rs van 28 lbs uit het brandende pand te halen, terwijl de brandweer een gascilinde­r heeft verwijderd. Het pand is echter voor de rest met de totale inboedel afgebrand.

De brandweerl­ieden van post Geyersvlij­t kreeg assistenti­e van collega’s van post Knuffelsgr­acht in de vorm van een tankauto. De brand was om 32.25 uur onder controle. Het gaat vermoedeli­jk om brandstich­ting. De verdachte is aan de Guavestraa­t aangehoude­n door enkele buurtbewon­ers. Zij hebben gezien dat de man een deur van een van de kamers openbrak waar het vuur zou zijn begonnen. Hij was onder invloed van alcohol en werd door de politie overgebrac­ht naar het politiebur­eau.

WJ

 ??  ?? Een brand heeft in de avond van 30 december gewoed in een pand aan de Hendrik Miskinstra­at. Niemand raakte gewond. (Action-foto: Wiedja Jagan)
Een brand heeft in de avond van 30 december gewoed in een pand aan de Hendrik Miskinstra­at. Niemand raakte gewond. (Action-foto: Wiedja Jagan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname