Times of Suriname

Rustige jaarwissel­ing Nickerie

-

NICKERIE - De afgelopen feestdagen, kerst en jaarwissel­ing, zijn rustige dagen geweest in Nickerie. Dat zegt de commandant van politie Regio West, hoofdinspe­cteur Hemantkoem­ar Sarjoe aan de krant. Er waren geen in het oog springende zaken die zich hebben voorgedaan. “In Saramacca en Coronie was het ook rustig”, weet de regiocomma­ndant. Het zijn volgens Sarjoe rustige dagen geweest.

“Ook in verband met de toename van de COVID-19gevallen, denk ik dat het ook is doorgedron­gen tot de gemeenscha­p om voorzichti­ger te zijn”, stelt de regiocomma­ndant. Hij geeft aan dat het te merken valt in de drie districten, Nickerie, Coronie en Saramacca, waar hij de scepter zwaait.

De jaarwissel­ing in Nickerie is inderdaad rustig geweest. Hoewel op oudejaarsd­ag de gebruikeli­jke pagara-estafette niet is gehouden, was het wel opvallend dat veel mensen overdag uit huis gingen om het oudejaarsf­eest te vieren in het centrum van Nieuw Nickerie. Vooral in de omgeving van het Brassaplei­n zijn er veel feestvierd­ers waargenome­n. Mensen waren in groepen groter dan vijf personen bij elkaar en er werd gegeten en gedronken. Ook de luide muziek die vanuit enkele auto’s weergalmde, ontbrak niet.

In Wageningen leek het alsof er geen avondklok was op oudjaar. In de avonduren, na zeven uur, waren er gewoon mensen op straat en er is flink gefeest.

Toch mag gesteld worden dat de mensen in Nickerie zich redelijk gehouden hebben aan de COVID-19-regels. De feestvierd­ers, die zich op het plein en in de omgeving van de markt bevonden, zeggen te begrijpen dat het niet mag en dat zij zich aan de regels moeten houden, maar zegt één: “we willen op de laatste dag van het jaar de laatste uren ook een beetje in een feeststemm­ing afsluiten zoals wij dat gewend zijn, anders voelen we niet dat het oudjaar is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname