Times of Suriname

Honderdjar­ige gehuldigd

-

WANICA - Sakinem Kasansoepi­ngi van Domburg heeft op 1 januari haar honderdste verjaardag gevierd. Zij is geboren in Indonesië op 1 januari 1921.

Toen ze tien jaar was, kwam ze als een Indonesisc­he burger naar Suriname. Zij bouwde in Suriname, dat haar nieuwe thuisland was geworden een nieuw bestaan op, trouwde, maar kreeg geen kinderen. Ze heeft een geadopteer­de dochter

Door omstandigh­eden destijds was er geen mogelijkhe­id om naar school te gaan. De familie moest het hebben van de landbouw en Sakinem moest ook meehelpen in de landbouw. Op haar 30e is ze op plantage Waterland te Domburg, die koffie en cacao produceerd­e, gaan werken. Zij staat bekend als Bah Toemboe. Haar gezondheid­stoestand is redelijk, hoewel haar gehoor is verminderd. Districtss­ecretariss­en Stephen Dompig en Chermien Burleson vertegenwo­ordigden districtsc­ommissaris Mohamed Shafiek Goelaman. Zij brachten de felicitati­es namens president Chandrikap­ersad Santokhi en first lady Melissa SantokhiSe­enacherry over aan de jarige. Zij gaven haar een bloemstuk en een gesloten enveloppe.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname