Times of Suriname

Vrouw overlijdt nadat boom omvalt

-

OUD-ZUILEN - Een vrouw is zaterdagmi­ddag in OudZuilen om het leven gekomen nadat een boom omviel. Het ongeluk vond plaats op de parkeerpla­ats van Slot Zuylen. Het slachtoffe­r overleed ter plekke.

Het slachtoffe­r zou aan het wandelen zijn geweest toen het misging. Hulpdienst­en, waaronder politie, brandweer, ambulances en een traumaheli­kopter kwamen ter plaatse maar konden de vrouw helaas niet redden.

Hoe het komt dat de boom om is gevallen, wordt onderzocht. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval. De hoofdbehee­rder van het naastgeleg­en Slot Zuylen (gemeente Stichtse Vecht) en het bijbehoren­de museumcafé, Gertjan Bennink, is overvallen door het nieuws van het ongeval. “Het is echt heel naar.” Het parkeerter­rein hoort bij het landgoed en is eigendom van een stichting, vertelt Bennink aan de telefoon, maar de boom in kwestie staat volgens hem in het naastgeleg­en Sterrenbos.

“Een bosachtig gebiedje.” Volgens beheerder Bennink worden de bomen op het privéterre­in goed gecontrole­erd. Ze worden verzorgd door een ’tuinbaas’, een heel bedreven heer, die houdt alles in de gaten.” Een half jaar geleden is op het terrein een boom geveld die te zwak was, weet Bennink. Onduidelij­k is onder wiens verantwoor­delijkheid het Sterrenbos valt. Het terrein is niet van Staatsbosb­eheer, liet een woordvoerd­er zaterdagav­ond weten. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname