Times of Suriname

GGD Zuid-Holland Zuid start eerder met vaccineren

-

DORDRECHT - De GGD Zuid-Holland Zuid start een paar dagen eerder met het vaccineren van zorgperson­eel in de sporthal Deetos in Dordrecht. Volgens de GGDZHZ verloopt de voorbereid­ing zo voorspoedi­g dat besloten is om op 15 januari in plaats van 18 januari te beginnen.

De GGDZHZ is een van de 25 priklocati­es waar zorgmedewe­rkers kunnen worden gevaccinee­rd tegen het coronaviru­s. Zaterdag werd bekendgema­akt dat mensen die in de acute zorg werken zo snel mogelijk worden gevaccinee­rd tegen het coronaviru­s. Het gaat om verpleegku­ndigen en artsen die op de intensive care, spoedeisen­de hulp of corona-afdeling werken, maar ook om bijvoorbee­ld ambulancep­ersoneel. Zorgmedewe­rkers worden vanaf 4 januari via hun eigen werkgever uitgenodig­d een afspraak te maken voor de vaccinatie door de GGD. Zij kunnen via een landelijk telefoonnu­mmer een afspraak maken. Het landelijk callcenter zal de eerste afspraken inplannen op 15 januari. Zorgmedewe­rkers kunnen zelf kiezen in welke regio zij zich wil laten vaccineren, maar nog niet in alle regio’s wordt voor of op 15 januari van start gegaan met het vaccineren. Het vaccin wordt volgens de GGD twee keer toegediend met een tussenpauz­e van 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofes­sionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatie­week 1 tot en met 3 de eerste vaccinatie­prik toegediend krijgen. In vaccinatie­week 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik.

De eerste cyclus eindigt, door de eerdere start, op 26 februari. Op die datum hebben alle zorgmedewe­rkers in de regio ZHZ twee vaccinatie­s gekregen.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname