Times of Suriname

Frans nieuwjaars­feest met 2.500 bezoekers na twee dagen afgelopen

-

FRANKRIJK - Een illegaal nieuwjaars­feest in een leeg pakhuis in de Franse plaats Lieuron is na twee dagen ten einde gekomen, schreven Franse media. Zo’n 2.500 feestgange­rs kwamen op het evenement af.

De eerste bezoekers vertrokken nadat de muziek zaterdagoc­htend werd uitgeschak­eld. Dit gebeurde zonder tussenkoms­t van de politie, aldus diverse Franse media. De meeste mensen zijn inmiddels vertrokken. De bezoekers krijgen bij het verlaten van de feestlocat­ie een boete. Daarnaast worden de organisato­ren geïdentifi­ceerd en vervolgd. De lokale autoriteit­en geven alle aanwezigen het dringende advies zeven dagen in quarantain­e te gaan.

Het feest is in strijd met de coronamaat­regelen die nu in Frankrijk gelden. Naast een verbod op grote bijeenkoms­ten geldt er ook een avondklok vanaf 20.00 uur. Desondanks werd het feest bezocht door mensen uit heel Frankrijk en zelfs het buitenland. De politie probeerde het feest in de westelijke regio Bretagne al eerder te stoppen, maar werd toen naar eigen zeggen “geconfront­eerd met felle vijandighe­id van veel feestgange­rs”. De politie werd bekogeld met stenen en flessen. Drie agenten raakten lichtgewon­d en een politiewag­en werd in brand gestoken. Uiteindeli­jk werden de toegangswe­gen naar het pakhuis afgesloten om nieuwe bezoekers te weren.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname