Times of Suriname

Opnieuw twee Franse soldaten gedood in Mali

-

MALI In Mali zijn zaterdagoc­htend twee Franse soldaten omgekomen. Het gaat om een 33jarige sergeant en een 24jarige korporaal. “Hun voertuig was het doelwit van een aanval met een geïmprovis­eerd explosief tijdens een inlichting­enmissie in de regio Ménaka”, zo heeft het kabinet van de Franse president Emmanuel Macron bekendgema­akt.

Een derde militair raakte gewond, maar verkeert niet in levensgeva­ar. Macron betuigde zijn medeleven aan de families en de naasten van de slachtoffe­rs sergeant Yvonne Huynh en korporaal Loic Risser. Huynh is de eerste Franse vrouwelijk­e militair die is omgekomen bij de inzet van de troepen in de Sahelregio.

Frankrijk is sinds 2013 met meer dan 5.000 militairen actief in de Sahel als onderdeel van Operatie Barkhane, die gericht is tegen de terreurgro­ep Islamitisc­he Staat. Het immense gebied heeft te kampen met jihadistis­ch geweld en een veiligheid­scrisis die de afgelopen jaren duizenden burgers en militairen het leven hebben gekost.

Minder dan een week geleden kwamen tijdens een operatie in de regio Hombori nog drie Franse militairen om in gelijkaard­ige omstandigh­eden. Sinds 2013 zijn nu al 50 Franse soldaten gedood in de Sahel.

(HLN)

 ??  ?? Sergeant Yvonne Huynh en korporaal Loic Risser kwamen zaterdag om. (Foto: De Standaard)
Sergeant Yvonne Huynh en korporaal Loic Risser kwamen zaterdag om. (Foto: De Standaard)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname