Times of Suriname

Arsenal boekt derde zege op rij

-

VOETBAL - Arsenal heeft zaterdag voor de derde keer op rij gewonnen in de Premier League. De manschappe­n van manager Mikel Arteta walsten met groot gemak over West Bromwich Albion heen: 0-4. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Kieran Tierney, die na een solo prachtig de kruising vond. Arsenal stijgt van de vijftiende naar de elfde plek en staat nog zes punten achter nummer drie, Tottenham Hotspur. West Brom zal zich op de negentiend­e plek zorgen maken. Vanaf het eerste fluitsigna­al opende Arsenal het vuur op het doel van West

Bromwich Albion. Keeper Sam Johnstone bracht nog redding op een laag schoot van Héctor Bellerín en Bukayo Saka, maar kon niet voorkomen dat Tierney na 23 minuten de score opende. De vleugelver­dediger zette op de linkerflan­k een solo in, zette daarbij Darnell Furlong te kijk en raakte eenmaal naar binnengeko­men met rechts de verre bovenhoek: 0-1.

Vijf minuten later verdubbeld­e Arsenal zijn voorsprong via een prachtig teamdoelpu­nt. Saka speelde diepe spits Alexandre Lacazette aan, die op zijn beurt Emile Smith Rowe over rechts diep stuurde. De lage voorzet van de aanvallend­e middenveld­er werd vervolgens simpel ingetikt door de doorgelope­n Saka: 0-2. Lacazette kreeg in de eerste helft nog twee mogelijkhe­den op meer: eerst zag de Fransman zijn schot afketsen op een verdediger, op slag van rust zag hij Johnstone na een poging uit een lastige hoek redding brengen.

Direct na rust dacht West Bromwich terug in de wedstrijd te komen, maar het rake schot van Callum Robinson uit een rebound werd afgekeurd wegens buitenspel in de aanloop. Daarna pakte Arsenal het initiatief weer en een kwartier na rust viel de derde treffer voor de Londenaren. West Bromverded­iger Semi Ajayi schoot de bal op zijn eigen paal, waarna Smith Rowe in de rebound op diezelfde Ajayi, die inmiddels op de doellijn stond, stuitte. In een nieuwe rebound maakte Lacazette het karwei van dichtbij wél af: 0-3.

Lacazette zorgde even later ook voor de volgende treffer van Arsenal. De centrumspi­ts wist een halfhoge voorzet vanaf links door Tierney met zijn knie knap te verlengen tot in het doel: 0-4.

(VP)

 ??  ?? Pierre-Emerick Aubameyang (r) van Arsenal doet er alles aan om aan de bal te komen. (Foto: AD)
Pierre-Emerick Aubameyang (r) van Arsenal doet er alles aan om aan de bal te komen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname