Times of Suriname

Miskoop Arsenal wil enorm inleveren voor vertrek

-

VOETBAL - William Saliba is volgens Canal Plus bereid flink aan salaris in te leveren voor een terugkeer bij zijn oude club Saint-Étienne. De verdediger die in de zomer van 2019 voor 30 miljoen euro werd overgenome­n door Arsenal, gaat van een maandsalar­is van 180 duizend euro naar 100 duizend euro. De verdediger komt niet in de plannen van Arsenal-manager Mikel Arteta voor en werd zelfs niet opgenomen in de 25-koppige selectie voor de Europa League.

In de zomer van 2019 nam Arsenal Saliba over van Saint-Étienne, om hem meteen het eerste seizoen weer uit te lenen aan de Franse ploeg. Afgelopen zomer kwam de negentienj­arige verdediger terug naar Engeland, maar maakte tot op heden nog niet zijn debuut voor Arsenal. Ook werd Saliba niet opgenomen in de selectie voor de Europa League en dus is de verwachtin­g dat hij komende transferwi­ndow op huurbasis vertrekt bij de Londenaren. Hij moet daarvoor wel 80 duizend euro aan weeksalari­s inleveren. Saliba heeft nog een doorlopend contract bij Arsenal tot de zomer van 2024.

Arteta gebruikte Saliba dit seizoen tijdens een aantal wedstrijde­n in de voorbereid­ing, maar tot een officiële wedstrijd in het eerste elftal kwam het nog niet. Dat laatste is opmerkelij­k, aangezien Arsenal verschille­nde verdediger­s moest missen door blessurele­ed. Pablo Marí, Shkodran Mustafi en Callum Chambers raakten allen langdurig geblesseer­d en ook David Luiz moest een aantal wedstrijde­n missen bij The Gunners.

Saliba begon als zesjarige met voetballen en werd in zijn eerste jaren getraind door de vader van Kylian Mbappé. In 2016 maakte hij de overstap naar Saint-Étienne, waar hij twee jaar later zijn eerste contract tekende. In datzelfde jaar maakte hij als zeventienj­arige zijn officiële debuut tegen Toulouse (3-2 winst). In de zomer van 2019 tekende hij voor vijf jaar bij Arsenal, dat hem direct uitleende aan Saint-Étienne. Ook Tottenham Hotspur liet destijds blijken serieus geïnteress­eerd te zijn in de verdediger.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname