Times of Suriname

2020 frustreren­d jaar voor Natio

-

VOETBAL – “2020 is een heel frusterend jaar geweest voor de nationale voetbalsel­ectie van Suriname. Voor mij als bondscoach was het heel vervelend dat wij geen enkele internatio­nale wedstrijd hebben kunnen spelen, maar 2021 biedt veel perspectie­f en hoop.” Dit zegt bondscoach Dean Gorré in zijn korte nieuwjaars­toespraak op zijn Facebookpa­gina.

Gorré blijft positief en is overtuigd dat 2021 een goed jaar zal worden voor Suriname. Hij verwacht heel veel van zijn selectie, die in 2020 met maar liefst negen spelers is versterkt door spelers uit de diaspora. Hij kijkt uit naar 2021, waarin Suriname eerst in actie zal komen op het WKkwalific­atietoerno­oi, dat in maart gehouden zal worden. In juli zal Suriname voor het eerst meedoen aan de Gold Cup. “Suriname staat dus voor een heel belangrijk en zwaar jaar. Door de inzet van de bond en de spelers, kunnen we historie schrijven”, zegt Gorré.

Suriname kwam voor het laatst in actie op 19 november 2019 in Nations League-verband. Toen werd van Nicaragua met 2-1 gewonnen en er werd beslag gelegd op een Gold Cup-ticket. Door deze zege maakte de selectie van Gorré een flinke sprong op de FIFArangli­jst. Suriname ging van plek 153 naar plek 141 en sloot 2019 op deze plek af. In 2020 kwam Suriname geen enkele keer in actie, dus op de laatst gepublicee­rde rankingsli­jst van de FIFA stond Suriname nog op 141. Gorré en zijn spelers sloten 2020 ook op die plek af.

Gorré wil dit jaar twee doelen realiseren met de selectie. Hij wil goed op weg zijn naar het WK 2022 door de eerste groepsweds­trijden te winnen en op de Gold Cup wil de bondscoach minimaal op de vierde plek eindigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname