Times of Suriname

Trippier en Atlético krijgen uitstekend nieuws van FIFA

-

VOETBAL - De megaschors­ing die Kieran Trippier in december opgelegd kreeg door de Engelse voetbalbon­d (FA), houdt voorlopig geen stand bij de FIFA, zo meldt El País. De wereldvoet­balbond schort de schorsing van tien weken voor de dertigjari­ge rechtsback, die hij kreeg vanwege het overtreden van de gokregels, op. Trippier is daardoor de komende tijd gewoon inzetbaar voor Atlético Madrid.

De FIFA heeft besloten de schorsing voorlopig uit te stellen tot maart. Atlético Madrid heeft daardoor de tijd om de schorsing van de FA aan te vechten bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). Trippier mist in principe wel de uitwedstri­jd van Atlético Madrid zondag bij Alavés, omdat de Engelsman door trainer Diego Simeone niet is opgenomen in de wedstrijds­electie. Die beslissing zou nog teruggedra­aid kunnen worden. Trippier kreeg de schorsing van tien weken opgelegd naar aanleiding van het overtreden van de Engelse gokregels. De vleugelver­dediger zou vorig jaar informatie over zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid hebben verstrekt aan derden, waarna daar weddenscha­ppen op werden geplaatst door die derden. Trippier zelf heeft de aantijging­en altijd ontkend. “Ik wil duidelijk maken dat ik als profvoetba­ller nooit een voetbalger­elateerde weddenscha­p heb geplaatst, noch financieel voordeel heb gehaald uit weddenscha­ppen van anderen”, aldus de Engelsman vorig jaar in de Britse pers.

In Spanje klonk direct felle kritiek van Simeone op de schorsing voor Trippier. “Het is totaal onjuist richting

Atlético”, aldus Simeone eerder tegenover The Guardian. Saillant detail: Atlético speelt in de achtste finales van de Champions League tegen het Engelse Chelsea. “Het is de Engelse bond die nu profiteert. Maar dezelfde bond heeft dit oordeel geveld. Hopelijk kan er nog eens worden gekeken naar deze situatie, niet in de laatste plaats waarom wij de prijs zouden moeten betalen voor iets waar wij niets mee te maken hebben.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname