Times of Suriname

Sheraldo Becker opnieuw van grote waarde voor Union Berlin

-

VOETBAL - Sheraldo Becker, de Surinaamse internatio­nal, is het jaar met Union Berlin uitstekend uit de startblokk­en geschoten. De aanvaller hielp zijn ploeg met een goal aan een overwinnin­g op Werder Bremen waardoor Die Eisern mee blijven doen om de bovenste plaatsen van de Bundesliga.

Union Berlin begon uitstekend aan de wedstrijd. Na twaalf minuten werd de vliegensvl­ugge Becker weggestuur­d en met zijn linkerbeen schoot hij raak: 0-1. Het was de tweede goal van dit seizoen voor de aanvaller, die voor zijn transfer naar Union uitkwam voor PEC Zwolle, ADO Den Haag en Ajax.

Ook na de openingstr­effer bleef Becker een constant gevaar voor de verdedigin­g van de thuisploeg, die zich keer op keer geen raad wist met de messcherpe counters van Union. Het leidde al na een halfuur tot de 0-2 van Union. Ditmaal was voormalig NECspits Taiwo Awoniyi de doelpunten­maker. Op slag van rust dacht Werder de aansluitin­gstreffer te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in de tweede helft was

Union Berlin de bovenligge­nde partij en Becker zorgde steeds voor gevaar vanaf de linkerflan­k, maar de doelpunten bleven in deze helft uit. De Surinaamse internatio­nal deed uiteindeli­jk 88 minuten lang mee aan de wedstrijd. Vlak voor tijd werd Becker vervangen door Cedric Teuchert. Union begint 2021 met een prima zege en staat in het tweede seizoen op het hoogste niveau in Duitsland op een knappe vierde plaats. Wolfsburg heeft evenveel punten, maar de ploeg van Wout Weghorst heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

??  ?? Sheraldo Becker gaat langs een verdediger. (Foto: Goal)
Sheraldo Becker gaat langs een verdediger. (Foto: Goal)