Times of Suriname

Kate Winslet openhartig over seksscènes in films: “Ik had geen idee wat ik aan het doen was”

-

De 32jarige Kravtiz en de eveneens 32jarige Glusman begonnen in 2016 te daten na een ontmoeting via een gemeenscha­ppelijke vriend in een bar. De actrice maakte in november 2018 in een interview met bekend dat ze eerder dat jaar ten huwelijk was gevraagd. Kravitz was naast ook te zien in films als

Kate Winslet (45) speelt in de nieuwe bioscoopfi­lm ‘Ammonite’ verschille­nde expliciete seksscènes met haar tegenspeel­ster Soairse Ronan (26). Die voelden anders dan intieme scènes die ze eerder heeft gespeeld, zoals in Titanic met Leonardo DiCaprio. “Dit was anders dan heteroseks­uele liefdesscè­nes”, zegt ze tegen het Australisc­he tijdschrif­t The Weekend Australian. “Ik ben er achter gekomen dat het een groot verschil maakt dat twee vrouwen dezelfde liefdestaa­l spreken”, vertelt ze. De 45-jarige actrice heeft al eerder intieme scènes opgenomen met een vrouw. “In de eerste film die ik ooit heb gedaan, ‘Heavenly Creatures’, speelde ik ook een lesbisch meisje”, zegt ze.

Tijdens deze film, die uitkwam in 1994 en genomineer­d werd voor een Oscar, voelde ze zich onervaren en niet zo zelfverzek­erd. “Ik was net zeventien en had

Glusman

en nog amper ervaringen van echte intimiteit in mijn eigen leven, ik had geen idee wat ik aan het doen was behalve dat ik een personage speelde”, zegt Winslet. ‘Ammonite’ speelt zich halverwege de 19e eeuw in Engeland af en is losjes gebaseerd op het leven van de beroemde Engelse paleontolo­og Mary Anning, gespeeld door Kate Winslet. Zij krijgt de opdracht te zorgen voor een rijke vrouw genaamd Charlotte Murchison, gespeeld door Soairse Ronan. Ze neemt haar onder meer mee op zoektochte­n naar fossielen aan de kust. De twee ontwikkele­n een intense liefdesrel­atie. De regisseur van de film, Francis Lee, liet eerder weten expres gekozen te hebben voor een liefdesver­haal tussen twee vrouwen. Lee, bekend van ‘God’s Own Country’, wilde met Ammonite onder meer bijdragen aan meer homoseksue­le liefdesver­halen op het witte doek. “Dit zijn nog altijd de minder vertelde verhalen. En het voelt belangrijk die wel te vertellen.”

(NU/Foto: Britannica)

 ??  ?? Rolling Stone
Big Little Lies Divergent, Mad Max: Fury Road de Fantastic Beasts-reeks.
Nocturnal Animals Greyhound. (NU/Foto: Celebzz)
Rolling Stone Big Little Lies Divergent, Mad Max: Fury Road de Fantastic Beasts-reeks. Nocturnal Animals Greyhound. (NU/Foto: Celebzz)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname