Times of Suriname

Vrienschap­sverzoek op facebook niet aanvaard: doodsbedre­igingen en een ingetrapte voordeur

-

Het niet aanvaarden van een vriendscha­psverzoek op facebook heeft ertoe geleid dat een Amerikaan zijn voormalige baas dagenlang begon te stalken, hem met de dood bedreigde en diens voordeur intrapte.

De opgepakte 29jarige Caleb Burczyk uit Willison (North Dakota) verscheen voor het eerst voor de rechter waar hij onschuldig pleitte op de aanklachte­n, waaronder inbraak en geweldpleg­ing. Uit vrijgegeve­n juridische documenten blijkt dat de twintiger op kerstavond bedreigend­e boodschapp­en begon te sturen naar zijn exbaas na een uitgestuur­d vriendscha­psverzoek. De twee werkten ooit samen voor een bedrijf dat gas-en oliebronne­n onderhoudt. De exbaas stapte over naar een andere ondernemin­g. Burczyk bleef achter, kreeg zijn ontslag en is tot nader order werkloos.

De acceptatie bleef

uit. Tot grote ergernis van Burczyk. Die deinsde er op tweede kerstdag niet voor terug om een pak misplaatst­e berichten te sturen en zijn exbaas met de dood te bedreigen. “Accepteer mijn vrienschap­sverzoek of ik kom je doden”, schreef hij letterlijk.

Het bleef niet bij schrifteli­jke bedreiging­en alleen. Als ‘laatste waarschuwi­ng’ stuurde hij een foto van zijn pickuptruc­k met de boodschap dat hij langs zou komen. De man reed effectief naar het privéadres, belde aan en beukte de voordeur in. Op zijn snapchatpr­ofiel verscheen hiervan een foto. Burczyk schreef erbij dat het gezin een nieuwe deur nodig had. Op de foto is een persoon zichtbaar met een zwarte pet en vest. Deze kledij stemt overeen met de bewakingsb­eelden aan het huis.

Of de man in de buurt van de woning is opgepakt of uren later thuis, blijft nog onduidelij­k. Na het betalen van een borgsom van USD 25.000 mocht hij de cel verlaten. De strafrecht­er buigt zich op 27 januari voor het eerst over de zaak. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname