Times of Suriname

SZF stoot alle BaZO- en BZV-patiënten van zich af

-

PARAMARIBO - Stichting Staatsziek­enfonds (SZF) stuurt momenteel alle BaZo- en BZVverzeke­rden terug naar het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­estiging (Sozavo). Dit betekent dat deze zorgverzek­eraar niet meer garant staat voor deze kaarthoude­rs.

Het gaat hierbij om SZFkaarten met als polis BaZo of BZV welke eind vorige maand zijn komen te vervallen en die niet meer zullen worden verlegend. Dit blijkt uit een schrijven waarop de krant de hand heeft weten te leggen. Het SZF wilde namelijk niet reageren toen de krant naar hem belde voor een reactie. “Wij mogen alleen op instructie­s van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting wat zeggen”, was de reactie van het SZF. Minister Hanafi Ramsaran van Sozavo had tot gistermidd­ag geen uitleg gegeven waarom BaZo en BZV-verzekerde­n naar zijn ministerie worden teruggestu­urd.

De BaZo en BZV-verzekerin­g werden door de regering in het leven geroepen om personen te ondersteun­en die niet zelf voor een ziektekost­enverzeker­ing kunnen betalen. Het gaat hier om personen in de leeftijdsc­ategorie 0-16 jaar en boven de 60 jaar. Vicepresid­ent Ronnie Brunswijk had op de laatste regeringsp­ersconfere­ntie gezegd dat in verband met de maatregele­n tegen COVID-19 de regering in augustus had beslist dat personen die een BAZOkaart hebben die al is vervallen, deze kunnen blijven gebruiken zonder zich druk te maken over verlenging daarvan. “De BaZo-kaarten zijn voor net zolang verlengd totdat er anders wordt beslist door de regering. De mensen die BaZo-kaarten hebben, kunnen deze dus gerust blijven gebruiken. Daar heeft de regering voor gezorgd”, aldus Brunswijk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname