Times of Suriname

‘Hangmannen’ grote oorzaak toename COVID-19

-

PARAMARIBO – “Het gedrag van hangmannen op haast alle hoeken van straten en voor winkels moet ophouden, omdat zij een grote oorzaak zijn van toename van het aantal COVID-19-gevallen”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid. Volgens de bewindsman hebben de autoriteit­en die belast zijn met de controle van de naleving van de maatregele­n tegen COVID-19 last van dit gedrag van de mannen.

“De mannen gaan op straat hangen met vrienden en hebben dan niet door dat ze onverantwo­ord bezig zijn of zich niet houden aan de maatregele­n, ze komen naar huis en hun vrouw en kinderen weten niet waar ze waren en met wie en achteraf blijkt dat het hele gezin besmet is geraakt met het virus. Zo blijft het virus zich dan ook verder verspreide­n. De COVID19-cijfers

weergeven het gedrag van de mensen. De mannen moeten dus bewust worden gemaakt van hun gedrag en onmiddelli­jk hiermee ophouden. Er zijn zwaardere maatregele­n hiertegen onderweg”, zegt de minister.

Ramadhin zegt dat daarnaast de politie ook al moe is om haast dagelijks tientallen mensen over te brengen naar de Politieaca­demie, omdat zij de lockdown hebben overtreden. “Het lijkt alsof de mensen dat juist leuk vinden en daarom wil de politie hardere maatregele­n tegen lockdownov­ertreders waarbij er zelfs wordt gedacht aan het overgaan tot het opsluiten van de mensen. De mogelijkhe­id hiervoor wordt verder bekeken”, zegt de bewindsman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname