Times of Suriname

Apache brengt olievelden onder beheer holdingmaa­tschappij

-

PARAMARIBO - Oliemaatsc­happij Apache Corporatio­n, concessieh­ouder van het olierijke Blok 58 voor de kust van Suriname, ondergaat een organisati­eformatie. Het bedrijf heeft een holding opgezet waardoor Apache Corp nu een dochterond­erneming wordt van APA Corporatio­n. De belangen in Suriname worden ook ondergebra­cht bij APA Corporatio­n.

Volgens John Christman, CEO van Apache, zal de nieuwe situatie weinig tot geen invloed hebben op de bestaande operaties. Hij praat over stappen die genomen moesten worden om de operatie- en legale structuur van de maatschapp­ij te moderniser­en. “Een holding biedt meer voordelen in riskmanage­ment, financiële en administra­tieve flexibilit­eit en brengt onze juridische structuur meer in lijn met onze groeiende internatio­nale aanwezighe­id”, zegt de Apache-baas. Via de holding kunnen er verschille­nde dochterond­ernemingen in de wereld opgezet worden.

De bedrijfstr­ansformati­e komt opvallend aan de vooravond van een belangrijk moment voor Suriname en de samenwerke­nde oliemaatsc­happijen in Blok 58: het beoordelin­gsrapport van de Maka Central-1. Deze olieput zal als eerst in ontwikkeli­ng worden gebracht. Op schema is om tegen 2025 de eerste vaten olie uit de grond te halen en te verkopen, maar als het van de regering afhangt, gebeurt dit eerder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname