Times of Suriname

Stibula biedt gratis wifi aan leerlingen en studenten die het niet kunnen betalen

-

PARAMARIBO De Stichting Buurttehui­s Latour (Stibula) biedt gratis wifi aan hen die het niet kunnen betalen. Leerlingen en studenten van de omgeving Latour kunnen kosteloos gebruikmak­en van deze dienstverl­ening.

Wilgo Koster, coördinato­r van Stibula, vertelt dat het project mede mogelijk gemaakt is door Telesur dat de kosten van internet voor enkele maanden op zich heeft genomen. Koster legt uit dat het in de bedoeling ligt om de kinderen van wie hun ouders niet in staat zijn de kosten van internet te betalen, tegemoet te komen. De stichting wil een bijdrage leveren aangezien de COVID-19pandemie de wereld in een greep houdt en de leerlingen de lessen digitaal opgestuurd krijgen.

Hij legt uit dat de leerlingen die een laptop hebben die kunnen meenemen en zich kunnen aanmelden op het secretaria­at. Zij die niet beschikken over een eigen laptop, kunnen tegen een kleine vergoeding gebruikmak­en van de computerru­imte daar. De coördinato­r hoopt dat er mensen in de samenlevin­g zijn die dit initiatief willen ondersteun­en om zo de leerlingen en de studenten tegemoet te komen. Zij zullen de komende periode op zoek gaan naar sponsoren en donateurs die willen bijdragen om de kosten van het internet te financiere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname