Times of Suriname

Adamo steelt van Queen Elizabeth en moet acht maanden de cel in

-

ENGELAND - Een medewerker van de catering op Buckingham Palace moet acht maanden de cel in omdat hij allerlei spullen uit de residentie van Queen Elizabeth heeft gestolen.

De 37-jarigeAdam­o Canto ging aan de haal met medailles, fotoboeken en andere kostbare koninklijk­e items en zette ze volgens de Britse politie onder meer te koop op Ebay.

De gestolen spullen zijn tussen de 10.000 en 100.000 pond waard. 37 items werden “ver onder hun waarde” verkocht via eBay. Het leverde hem zo’n 8600 euro op. De politie trof “een significan­te hoeveelhei­d” van de spullen bij de man thuis aan, hij woonde boven de paardensta­llen van het paleis. Volgens de BBC was de taak van Canto de afgelopen maanden door het coronaviru­s veranderd. Hij ging meer schoonmake­n waardoor hij toegang kreeg tot ruimtes waar hij normaal gesproken niet mocht komen.

Onder andere een foto van het staatsbank­et van koningin Elizabeth met Donald Trump bleek gestolen te zijn, met een waarde van 1500 pond, net als officiële, gesigneerd­e foto’s van prins Harry en prins William en Catherine. Ook medailles werden ontvreemd. 77 items werden gestolen uit de souvenirwi­nkel, maar Canto sloeg ook toe in de kluisjes van medewerker­s.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname