Times of Suriname

Pratto omcirkelt treffer tegen Ajax met rood

-

VOETBAL - Lucas Pratto kan zondag zijn officiële debuut maken voor Feyenoord in de uitwedstri­jd tegen Sparta Rotterdam. Desondanks kijkt de tussentijd­se aanwinst uit Argentinië al over het duel op Het Kasteel heen. De van River Plate gehuurde spits heeft de kraker tegen Ajax op 17 januari alvast met rood omcirkeld in zijn agenda. Feyenoord gaat die dag op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

“De zeventiend­e toch?”, vertelt Pratto in De Telegraaf. De huurling is duidelijk een liefhebber van topwedstri­jden. “Ik wil in elke wedstrijd 100 procent presteren, maar het klopt wel dat ik houd van belangrijk­e wedstrijde­n en ik heb laten zien dat ik op cruciale momenten goed presteer. Dat heb ik bij al mijn clubs laten zien, met doelpunten. Ik ben in dat soort wedstrijde­n misschien nog net wat meer geconcentr­eerd en gefocust.” Pratto is wel wat gewend op het gebied van krakers. Als speler van River Plate stond hij namelijk meer dan eens tegenover aartsrivaa­l Boca Juniors. “Ik kijk er wel ontzettend naar uit om ‘De Klassieker’ te mogen ervaren. Jammer dat er nog geen publiek bij mag zijn, maar ik hoop dat ik zal spelen en heb er heel veel zin in. Ik voel me in ieder geval ontzettend goed en ben er klaar voor. Ik heb hier al individuee­l getraind en de testuitsla­gen waren goed. De fysio en het medisch team van Feyenoord waren ook zeer tevreden. Ik heb mij in die periode hiervoor ook fit gehouden in Argentinië”, benadrukt de nieuwbakke­n

Feyenoord-spits. De 32-jarige aanvaller noemt de verhuurper­iode bij Feyenoord een ‘unieke kans’: “Ik had rustig op mijn plek kunnen blijven zitten bij River Plate, waar ik het heel goed naar mijn zin had en waar iedereen van me hield. Maar zoals ik al vaker had aangegeven, wilde ik graag nog eens bij een grote club met een mooie historie uit Europa spelen. Dat was een droom. De club gunde mij deze stap van harte “, aldus Pratto, die een langer verblijf bij Feyenoord niet bij voorbaat uitsluit. “Het is nu voor een half jaar. Ik weet niet wat de club van mij verwacht, maar wie weet, wordt het daarna wel voor een langere tijd.” Zijn contract bij River Plate loopt nog anderhalf jaar door.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname