Times of Suriname

Hummels looft Moukoko

-

VOETBAL - Mats Hummels steekt de loftrompet over Youssoufa Moukoko, die in november op zestienjar­ige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Borussia Dortmund. De centrale verdediger van de Duitse grootmacht trekt zelfs de vergelijki­ng met enkele grote namen die ook op jonge leeftijd hun naam vestigden in de Bundesliga, terwijl Moukoko in de optiek van Hummels ook een prima vervanger is van aanvalslei­der Erling Braut Haaland. “Youssoufa is echt heel goed”, jubelt Hummels in een interview met BILD. “Ik heb met

Toni Kroos gespeeld toen hij zestien of zeventien jaar oud was. Dat geldt trouwens ook voor Mario Götze en Christian Pulisic. Youssoufa is zeker één van de beste spelers van die leeftijd met wie ik heb samengespe­eld.” Moukoko maakte in december tegen 1. FC Union Berlin (2-1 nederlaag) zijn eerste doelpunt in het shirt van Dortmund. Met 16 jaar en 28 dagen is hij de jongste doelpunten­maker in de Bundesliga ooit. De jonge spits is momenteel overigens herstellen­de van een knieblessu­re.

Moukoko nam vorige maand tegen 1. FC Union Berlin in de spitsposit­ie de plaats in van de destijds geblesseer­de Haaland. Volgens Hummels viel dat niet tegen.

Volgens de routinier beschikt de jongeling over dezelfde kwaliteite­n als de Noorse topschutte­r. “Erling gaat vaak diep en kan de tegenstand­er pijn doen met zijn sprints. Hij is iemand die continu voor dreiging zorgt en dat is echt een wapen voor ons. Onze andere aanvallers zijn liever aangever dan doelpunten­maker. Daarom was het ook zo fijn dat Youssoufa erbij kwam. Hij is ongeveer hetzelfde type als Erling.” Hummels gaat tevens in op het recente ontslag van Lucien Favre. Hij toonde zich kort voor het vertrek van de coach nog zeer kritisch over de werkwijze van de Zwitser. “Ik heb het allemaal zo verstandig mogelijk proberen uit te leggen. Het was intern al heel vaak aan bod gekomen bij de spelers en de technische staf. Aan het eind voelde ik mij genoodzaak­t om ermee naar buiten te treden. Ik denk overigens niet dat mijn uitspraken en die van Marco Reus hebben meegespeel­d in de beslissing van de clubleidin­g om Favre te ontslaan”, aldus Hummels.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname