Times of Suriname

Dost maakt meteen indruk bij Club Brugge

-

VOETBAL - Bas Dost heeft maandag op zijn eerste training meteen een goede indruk achtergela­ten bij Club Brugge. De Belgische kampioen gaf met een video ook een inkijkje in de eerste dag van de 31-jarige spits bij zijn nieuwe club.

Vlak voor de jaarwissel­ing rondde Dost zijn overstap naar Club Brugge al af, maandag was het tijd voor zijn eerste werkdag bij zijn nieuwe werkgever. De van Eintracht Frankfurt overgekome­n goalgetter maakte kennis met zijn nieuwe ploeggenot­en. Dit is te zien in een filmpje op het clubkanaal. Onder hen natuurlijk ook Ruud Vormer en Noa Lang, met wie Dost een kort onderonsje had.

Daarna begaf Dost zich met zijn nieuwe ploeggenot­en op het trainingsv­eld en toonde hij volgens Het Laatste Nieuws meteen waarom hij is gehaald: wegens zijn scherpte voor het doel. De voormalig spits van FC Emmen, Heracles Almelo, SC Heerenveen, Sporting Portugal en VfL Wolfsburg maakte indruk op trainer Philippe Clément. ‘Een echte killer, dodelijk’, tekent de Belgische krant op. Tegenover de komst van Dost staat het vertrek van Michael Krmencik. De 27-jarige spits maakt het seizoen op huurbasis af bij PAOK Saloniki en hoopt in Griekenlan­d in beeld te blijven bij de Tsjechisch­e nationale ploeg richting het EK van komende zomer. Krmencik kwam vorig jaar januari nog voor 6,5 miljoen euro over van Viktoria Plzen, maar kwam niet meer voor in de plannen van Clement.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname