Times of Suriname

Geen sprake van normaal F1-seizoen

-

FORMULE 1 - De organisato­ren van de Grote Prijs van Australië praten met de autoriteit­en over mogelijke verplaatsi­ng van de race vanwege de strikte coronamaat­regelen in het land. Dat verbaast voorzitter Jean Todt van de internatio­nale autosportf­ederatie FIA niet: ,,Ik denk dat we de komende dagen over heel wat mogelijke veranderin­gen op de sportkalen­ders te horen krijgen, niet alleen de Formule 1.”

,,We zijn jammer genoeg nog niet van het coronaviru­s af, ook al is er een vaccin. Overal zijn er lockdowns, dus zeker de eerste helft van het komende jaar zal de racekalend­er er anders komen uit te zien dan gehoopt. Er zal geen sprake zijn van een ‘normaal’ seizoen”, aldus Jean Todt tegen het gezaghebbe­nde Autosport.com.

Net als vorig jaar gooit de coronacris­is mogelijk roet in het eten voor de GP van Australië, die dit jaar op 21 maart in Melbourne op de planning staat. De opening van het Formule 1-seizoen wordt mogelijk uitgesteld, omdat Australië een streng coronabele­id hanteert. ,,De gesprekken tussen de organisati­e, de overheid en de Formule 1 over de kalender voor 2021 zijn gaande”, zei een woordvoerd­er van de staat Victoria, waarvan Melbourne de hoofdstad is. ,,De overheid legt prioriteit bij de volksgezon­dheid, maar wil ook onze topsportka­lender beschermen. In de komende weken valt een beslissing.”

De kaartverko­op is nog niet begonnen. Vorig jaar werd de Australisc­he GP vlak voor de start van de eerste training geschrapt, nadat medewerker­s van de renstal McLaren positief hadden getest op het coronaviru­s. Vervolgens duurde het maanden totdat de Formule 1 zijn eerste race kon afwerken in Oostenrijk. In het ingekorte seizoen konden toch nog zeventien races op voornameli­jk Europese circuits worden verreden.

Het management van de Formule 1 bracht onlangs de voorlopige kalender voor 2021 naar buiten. Daarop staan 23 races, traditione­el verspreid over zo’n beetje de hele wereld. Ook de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland is voorzien. De race op het verbouwde circuit in Zandvoort is gepland voor 5 september.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname