Times of Suriname

Djokovic en Nadal starten voorbereid­ing op Australian Open

-

TENNIS - Novak Djokovic en Rafael Nadal, de nummers 1 en 2 van de wereld, doen volgende maand mee aan de tweede editie van de ATP Cup. Het landentoer­nooi dient als voorbereid­ing op de Australian Open.

Aan het toernooi, dat in verkorte vorm van 1 tot en met 5 februari wordt gehouden, doen twaalf landen mee die zijn toegelaten op basis van de positie van hun beste tennisser op de wereldrang­lijst. Australië ontving als gastland een wildcard. Japan mag meedoen, omdat kopman Kei Nishikori na veel blessurele­ed een beschermde ranking heeft.

De andere deelnemers zijn Servië, Spanje, Oostenrijk (met US Open-winnaar Dominic Thiem), Rusland (Daniil Medvedev, Andrei Roeblev), Griekenlan­d (Stefanos Tsitsipas), Duitsland (Alexander Zverev), Argentinië (Diego Schwartzma­n), Italië (Matteo Berrettini), Frankrijk (Gaël Monfils) en Canada (Denis Shapovalov). Alle landenteam­s bestaan uit vier spelers.

Bij de loting op 20 januari worden de landen verdeeld over vier poules. De groepswinn­aars plaatsen zich voor de halve finales. Djokovic leidde zijn land vorig jaar naar winst. In de finale wonnen de Serviërs met 2-1 van Spanje, mede dankzij een zege van Djokovic op Nadal. Op 8 februari start de Australian Open, drie weken later dan het de bedoeling was.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname