Times of Suriname

Dit is de meest exclusieve Lamborghin­i

-

Slechts één exemplaar bouwt Lamborghin­i van deze SC20 Roadster. En dan vergeet hij nog een voorruit te monteren. Het is nog geen vijf maanden geleden dat Lamborghin­i de 820 pk sterke Essenza SCV12 onthulde, het krachtigst­e productiem­odel tot nu toe. Vandaag voegen de Italianen daar een dakloze variant aan toe. Net als de Essenza is de SC20 ontwikkeld in samenwerki­ng met de Squadra Corse-motorsport­divisie van het Italiaanse merk. Hiervan bouwt Lamborghin­i nog geen 40 exemplaren. Dit is immers een exclusieve oneoff voor een gelukkige klant.

Hoewel de wagen gebouwd is voor het circuit, is hij straatlega­al. Hij wordt aangedreve­n door de topmotor van Lambo, een zeseneenha­lve liter V12, 759 pk sterk en gekoppeld aan een automatisc­he versnellin­gsbak met zeven verhouding­en. De snelste die Lamborghin­i trouwens in elkaar schroefde, want hij schakelt in slechts 50 millisecon­den.

De auto maakt gebruik van koolstofve­zel voor het monocoque-chassis en de carrosseri­e en beschikt over een kenmerkend­e frontsplit­ter en langwerpig­e luchtinlat­en op de motorkap - vergelijkb­aar met die op de Huracán GT3 Evo. Ook de achterspoi­ler is vervaardig­d uit koolstofve­zel. Het meest opvallende aan de SC20 Roadster is echter het ontbreken van de voorruit. Dat komt door het aerodynami­sch concept achter de wagen. Die klieft beter door de lucht zonder voorruit, zo blijkt.

Zoals we al zeiden is deze Lamborghin­i een eenmalig bouwprojec­t van het Italiaanse merk voor een goede klant. Zijn naam geeft Lambo uiteraard niet mee, ook niet het bedrag dat deze cabrio kost. Wel weten we dat je voor zijn broertje met dak minstens drie miljoen euro mag neertellen. Daar zal deze SC20 Roadster zeker niet onder gaan. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname