Times of Suriname

Elektrisch­e Mercedes-Benz EQS in beeld

-

Mercedes-Benz lanceert de komende jaren een breed arsenaal volledig elektrisch­e nieuwkomer­s. De EQS komt aan de top van het EV-gamma te staan. Het elektrisch­e alternatie­f voor de S-klasse is nu beter dan ooit te zien. Elektrisch­e auto’s komen er in steeds meer soorten en maten. Ook de absolute topklasse ontkomt niet aan volledige elektrific­atie. Jaguar maakt van de nieuwe XJ een EV. BMW heeft in de vorm van de i7 een elektrisch alternatie­f voor de zeven series in de ontwikkeli­ngskamers staan. Ook de Sklasse krijgt een elektrisch equivalent. De EQS wordt het elektrisch­e vlaggensch­ip van het merk, dat waarschijn­lijk in het eerste kwartaal van dit jaar zijn publieksde­buut beleeft. Op een kakelverse set spionagepl­aten is nu meer dan ooit van die elektrisch­e topsedan te zien.

Mercedes-Benz brengt tot en met 2022 maar liefst zes nieuwe EV’s op de markt. Naast de EQA en EQB, die gebruikmak­en van het platform van respectiev­elijk de GLA en GLB, komen er nieuwe elektrisch­e modellen die op een nieuwe modulaire basis komen te staan. De EQS en EQS SUV zijn straks elektrisch­e equivalent­en van respectiev­elijk de S-klasse en GLS, maar hebben op technisch vlak weinig tot niets met die types te maken. Dat is ook direct de reden dat de EQS op deze foto’s een totaal andere koets heeft dan de nieuwe S-klasse. De vorm van de EQS komt sterk overeen met die van de Vision EQS, een conceptuel­e vierdeursc­oupé die in 2019 werd geïntroduc­eerd.

De EQS is met minder camouflage­materiaal beplakt dan de eerder gesnapte testexempl­aren. De lichtsigna­tuur is zowel voor als achter voor het eerst vrij goed in beeld gebracht. Daarnaast lijkt het erop dat de achterlich­ten, hoe kan het ook anders, in ieder geval optisch met elkaar verbonden worden. De EQS zou een elektrisch­e actieradiu­s van op zijn minst 700 kilometer (WLTP) moeten krijgen. Ook hangt MercedesBe­nz een nieuw MBUX-systeem in het interieur van zijn elektrisch­e topmodel. Dit systeem bestaat onder meer uit een enorm gebogen display dat nagenoeg de complete breedte van het dashboard beslaat. Meer informatie over dit MBUX Hyperscree­n volgt later deze maand. We verwachten dat MercedesBe­nz de komende maanden meer informatie vrijgeeft over de EQS. (AutoWeek/ Foto:AutoEvolut­ion)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname