Times of Suriname

Miljonair Sanderink weg bij Oranjewoud en Centric om commotie

-

AMSTERDAM - Gerard Sanderink treedt terug als bestuurder bij Oranjewoud, Antea Group en Strukton Group. Dat heeft het bouwbedrij­f maandag na de beurs bekend gemaakt. Ook bij ITbedrijf Centric vertrekt de 72-jarige Sanderink. Hij was daar bestuursvo­orzitter. Oranjewoud liet via een persberich­t weten dat met ingang van maandag Sanderink al zijn bestuurlij­ke functies heeft neergelegd. Deze stap is volgens het bouwbedrij­f ingezet om de rust te laten terugkeren na de commotie rond Sanderink. Sanderink kwam eind vorig jaar onder vuur te liggen. Bij het hoofdkanto­or van Strukton zou hij een politie-inspecteur en een deurwaarde­r de huid vol hebben gescholden. Hij weigerde ook zijn gevorderde telefoon af te staan, totdat die van afstand gewist was. Daarnaast waren er eerder problemen met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverkla­arde cyberdesku­ndige expert. Bij haar beweringen worden door kenners veel vraagteken­s gezet. Hoewel Oranjewoud, waar Antea en

Strukton onder vallen, een beursnoter­ing heeft, is het bedrijf bijna volledig in handen van Sanderink. Slechts iets meer dan twee procent van de aandelen is niet in zijn bezit. Centric is niet beursgenot­eerd. In 2020 werd het vermogen van Sanderink door zakenblad Quote nog geschat op 570 miljoen euro, een daling in vergelijki­ng met een jaar eerder. Vooral de mindere gang van zaken bij Strukton dat ook nog bezoek kreeg van de FIOD speelde daar een rol bij.

Centric is een grote ITdienstve­rlener in Nederland. Er zijn bijna 4300 werknemers actief bij het bedrijf van de Twentse multimiljo­nair dat in tien Europese landen werkzaam is. Oranjewoud heeft bijna 10.000 medewerker­s. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname