Times of Suriname

Voorzitter woonzorgce­ntrum laat rijke New Yorkse vrienden overvliege­n voor vaccinatie

-

Enkele gefortunee­rde New Yorkers zijn in hun privéjets in allerijl afgereisd naar Florida waar ze in een openbaar rusthuis een coronavacc­in kregen toegediend. Ze deden dit op persoonlij­ke uitnodigin­g van vastgoedbr­oers Bill en David S. Mack. Die laatste is de voorzitter van het woonzorgce­ntrum, meldt de doorgaans goed geïnformee­rde boulevardr­ubriek Page Six van de New York Post. Vooraleer de bewoners van het verpleegte­huis in West

Palm Beach, waar Donald Trump ook zijn Mar-a-Lagobuiten­verblijf heeft, het vaccin kregen, ging een onbekend aantal niet-bewoners hen vooraf.

De New York Post kreeg van twee bronnen bevestigd dat de vastgoedma­gnaten een vaccinlijs­t opstelden voor hun vrienden van de Palm Beach Country Club, waar het lidmaatsch­ap USD 100.000 dollar (meer dan 81.000 euro) bedraagt.

Meer en meer rijke New

Yorkers lieten in het coronajaar The Big Apple achter zich, om zich al dan niet permanent te vestigen in the Sunshine State. Het leidde ertoe dat het lidgeld nog werd opgetrokke­n.

Een woordvoerd­er van de New Yorkse gebroeders Mack ontkent noch bevestigt aan Page Six het bestaan van een lijst, maar benadrukt dat er geen regels zijn overschred­en. “Elke gevaccinee­rde was 65 of ouder, in overeenste­mming met de vaccinwetg­eving die de gouverneur van Florida heeft opgesteld”. Of de toegediend­e vaccins ook naar niet-bewoners gingen, laat de woordvoerd­er in het midden.

Florida heeft reeds 1.137.000 vaccins ontvangen. Tot nu kregen 260.655 kwetsbare inwoners van 65 of ouder een eerste dosis toegediend. Wie in aanmerking komt, kan per auto aanschuive­n bij de vaccinatie­centra, wat hier en daar in de soep draait. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname