Times of Suriname

Scholen toch niet open op 18 januari

-

PARAMARIBO - De scholen zullen vooralsnog niet op 18 januari starten. Dit betekent dat de kerstvakan­tie voor de tweede keer wordt verlengd.

Het nog langer dichthoude­n van de scholen heeft te maken met de huidige COVID19-situatie, waarbij dagelijks veel nieuwe actieve COVID19-gevallen erbij komen. “Als het aantal besmette personen drastisch daalt, wordt overwogen te beginnen met school. Is dat niet zo dan kunnen de scholen niet beginnen. De tijd zal het leren. Even afwachten dus”, aldus minister Marie Levens van Onderwijs en Cultuur aan de krant. Het was aanvankeli­jk de bedoeling dat de scholen na twee weken verlenging van de vakantie zouden beginnen op 18 januari.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid heeft in een eerder interview met de krant aangegeven, dat de komende periode nog veel

COVID-19-gevallen genoteerd zullen worden. Deze piek is te wijten aan de vele samenschol­ingen van personen rond de feestdagen in december. Vrijwel dagelijks ligt het aantal nieuwe actieve gevallen boven de zeventig en daarboveno­p hebben diverse personen ook het leven gelaten na besmet te zijn geweest met het nieuwe coronaviru­s.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname