Times of Suriname

‘Gepeste’ man sloeg ex-partner

-

PARAMARIBO - Roche R vernielde de auto van zijn ex-partner en bracht haar klappen toe omdat hij hun zesjarige dochter al twee jaar van de vrouw niet mocht zien. Hij bedreigde zijn ex-vrouw. Rechter Maytrie Kuldipsing­h neemt mee dat bij Roche R sprake is van frustratie­s omdat hij zijn kind niet kon zien. Volgens haar is dit niet een manier om een vader te pesten omdat hij zijn kind wil zien.

Zij vond de handelinge­n van Roche R strafbaar, maar sloeg ook acht op het gedrag van zijn ex-vrouw dat zij een volwassen en profession­ele benadering moest tonen. “Dit is pure pesterij en onvolwasse­nheid om een kind af te houden van het zien van haar vader.” Kuldipsing­h legde Roche R tien maanden celstraf op waarvan zeven voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Zij voegde als bijzondere voorwaarde toe dat de man SRD 8150 moet betalen aan zijn ex voor de vernielde auto. Kuldipsing­h vindt dat er geen sprake is van psychische overmacht want er is geen sprake van een opwelling waarin Roche R handelde. Volgens haar had de man genoeg tijd om zich te beraden. In dronken toestand ging Roche R op 15 oktober naar de woning van zijn ex-partner die samen met haar dochter en ouders woont aan de Prinsesses­traat. Hij begon zonder enige aanleiding zijn ex-partner te slaan. Haar vader kwam erbij en hield hem voor de plaats te verlaten. Roche R pakte daarna een eind hout en begon de autoruiten van de vrouw te vernielen. Ook deed hij de uitlating dat hij haar zou vermoorden. Roche R bekende de vernieling maar ontkende de bedreiging. Op de zitting bevestigde hij de vrouw te hebben geklapt.

Advocaat Arjan Ramlakhan deed een beroep op psychische overmacht. Volgens hem gaat het om acute drang van de man naar zijn kind. Ramlakhan zegt dat de man heeft bekend dat hij zijn ex-vrouw heeft geklapt omdat hij zijn dochter lang niet had gezien. Hij vroeg ontslag van alle rechtsverv­olging. Daar was de vervolging­sambtenaar het niet mee eens. Zij eiste twaalf maanden celstraf waarvan zeven voorwaarde­lijk en een vergoeding van SRD 8150.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname