Times of Suriname

Drieënhalf jaar celstraf geëist tegen verdachte inbraak Community Services Suriname

-

PARAMARIBO - Tegen Moreno P is gisteren drieënhalf jaar celstraf geëist voor diefstal middels braak bij Community Services Suriname op 2 februari en overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen. De officier van justitie eiste voor de inbraak (tweede kanton) drie jaar en drie maanden onvoorwaar­delijke celstraf.

Moreno P had op 13 september marihuana bij zich in het cellenhuis Lelydorp. Voor dit strafbare feit in het derde kanton (Wanica) is geëist drie maanden onvoorwaar­delijke celstraf. Moreno P ontkent betrokken te zijn geweest bij de inbraak. Hij verklaart dat hij met een vriend in een auto uit huis was gegaan, maar kon niets over deze vriend vertellen. Met die vriend was hij bij een tante waar hij een nicht SRD 100 gaf om een biertje te kopen. Hij vertelde niet die dag met een ladder te hebben gelopen op het terrein van de tante dat aan de achterzijd­e van de plaats delict is. Het alarm van het benadeelde bedrijf ging rond drie uur in de ochtend af. De inbraak is gepleegd tussen drie en vijf uur in de ochtend. De telefoon van Moreno P was op dat moment actief tussen de twee telecommun­icatiemast­en Radio Garuda en Morgenston­d waar het bedrijf gevestigd is. Op de beelden van de inbraak is te merken dat een van de daders aan het bellen is. Volgens

Moreno P was zijn telefoon bij zijn vriendin die naar een houseparty te Morgenston­d ging. Hij kon niet zeggen waar zijn vriendin is, want hij heeft al maanden geen contact met haar. Moreno P is meerdere malen veroordeel­d voor gekwalific­eerde diefstal en beroving.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname