Times of Suriname

Acute zorg verwacht maandag laatste lading vaccins

-

ROTTERDAM - Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) verwacht maandag de laatste lading vaccins binnen te krijgen die is bestemd voor de groep medewerker­s in de acute zorg. Na het verkrijgen van de laatste doses vaccins denkt het LNAZ het inenten van het ziekenhuis­personeel snel af te ronden. “Het verloopt heel snel en voorspoedi­g, de bereidheid om te vaccineren is erg hoog onder het medisch personeel.”

Op de eerste dag van vaccinatie zijn woensdag volgens de woordvoerd­er 6000 personen ingeënt. In totaal komen er 30.000 medewerker­s uit de acute zorg in ziekenhuiz­en en bij ambulanced­iensten in aanmerking voor een prik. Daarvoor zijn 33.000 vaccins gereservee­rd.

Het LNAZ gaat ervan uit dat het aantal gezette vaccinatie­s een stuk hoger zal liggen dan de 6000 prikken van woensdag. “Nu kunnen ziekenhuiz­en al vroeg op de dag beginnen met vaccineren”, aldus de woordvoerd­er. “Bovendien doen er een stuk meer ziekenhuiz­en mee. Volgens planning hebben de kleinere ziekenhuiz­en pas vandaag hun eerste lading vaccins gekregen.”

Op de eerste GGD-locatie die prikt, in Veghel, zijn woensdag tijdens de allereerst­e dag van de vacinatiec­ampagne in totaal 36 mensen ingeënt. De zorgverlen­ers konden er nog niet voluit aan de slag omdat er een enorme belangstel­ling was van de media. Gisteren werden er twaalf mensen per uur gevaccinee­rd en het centrum zal ook vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur open zijn. Vrijdagoch­tend gaan ook priklocati­es open in Rotterdam en Houten. Vanaf medio januari moet er overal in |Nederland door de GGD worden gevaccinee­rd tegen het coronaviru­s. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 afspraken gemaakt met mensen die daarvoor een oproep hebben gekregen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname