Times of Suriname

‘Pesten’ bewoners gaat door: nu weer heg geplaatst voor pad

-

DORDRECHT - Burgemeest­er en wethouders van Dordrecht weigeren vooralsnog het almaar uitdijende blunderdos­sier van het omstreden rioolgemaa­l aan de gemeentera­ad te verstrekke­n. Volgens het college hebben de gedupeerde bewoners een advocaat in de arm genomen en wordt een gang naar de rechter voorbereid. “Daarom is besloten de beantwoord­ing van de vragen op te schorten.” De PvdA-fractie, die enkele maanden geleden het college verzocht om de raad eindelijk openheid van zaken te geven via het beantwoord­en van tientallen vragen, neemt geen genoegen met de botte afwijzing. Met steun van andere fracties is het college opnieuw dringend verzocht tekst en uitleg te geven. “De bewoners hebben aangegeven zonder tussenkoms­t van een rechter er met de gemeente uit te willen komen. De door ons gevraagde informatie kan dus gewoon aan de raad worden verstrekt”, aldus

PvdA-fractievoo­rzitter van Verk.

De bewoners, die de gemeente willen houden aan de belofte dat het rioolgemaa­l wordt verplaatst, bevestigen desgevraag­d dat er geen rechtsgang in voorbereid­ing is. “Natuurlijk is er wel een advocaat geraadplee­gd. Maar zou de gemeente dan geen juridische bijstand hebben? Bovendien is ons door de gemeente meerdere keren geadviseer­d om een advocaat in de arm te nemen. Maar als

Cor we dat bij alle blunders moeten doen, wordt het een dure grap.”

Inmiddels blijkt er namelijk bij het aanbrengen van de definitiev­e bestrating opnieuw een obstakel voor de woning te zijn geplaatst. Het pad naar de voordeur wordt versperd door een heg. “Met de rioolkast en een boom voor de oprit is er nu nog een plek over. Wordt het een bushalte of een frietkot”, vragen de bewoners zich vertwijfel­d af. Raadslid Van Verk reageert onthutst op de nieuwste ontwikkeli­ngen. “Dit begint op pesterijen te lijken en dat maakt de situatie nog veel ernstiger.”

Een gemeentewo­ordvoerder laat in een reactie weten dat wethouder Piet Sleeking de bewoners heeft toegezegd dat de inrichting zal worden aangepast. Volgens de zegsman heeft het college woensdag nog geen besluit genomen over het nieuwe raadsverzo­ek om openheid van zaken te geven.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Er is nu deels een heg geplaatst naast het rioolgemaa­l en voor het toegangspa­d van de bewoners. (Foto: De Telegraaf)
Er is nu deels een heg geplaatst naast het rioolgemaa­l en voor het toegangspa­d van de bewoners. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname