Times of Suriname

Inwoners gemeente Heerenveen krijgen subsidie voor opvang regenwater

-

HEERENVEEN - Inwoners en bedrijven in de gemeente Heerenveen kunnen een subsidie aanvragen voor de aanleg van meer groen en het opvangen van regenwater.

Met de subsidie hoopt de gemeente een leefomgevi­ng te maken die beter bestand is tegen extreem droog en nat weer. Zo kunnen inwoners subsidie krijgen voor het vergroenen van tuinen of daken, het afkoppelen van de regenpijp van het riool of bijvoorbee­ld het opvangen van regenwater en hergebruik­en. In totaal is er 100.000 euro beschikbaa­r, onderverde­eld in twee ‘potjes’. De eerste 70.000 euro is voor de aanleg van groene daken, de aanleg van een groene wand met infiltrati­esysteem en de aanleg van een regenwater­gebruikins­tallatie. De overige 30.000 euro is beschikbaa­r voor mensen die verharding willen vervangen door groen, voor het afkoppelen van een regenpijp van het riool en het aansluiten van een regenton.

Voor de eerste drie maatregele­n kan door particulie­ren én bedrijven subsidie aangevraag­d worden, voor de laatste drie alleen door particulie­ren.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Iemand tapt water uit een vat. (Foto: Heerenveen­se Courant)
Iemand tapt water uit een vat. (Foto: Heerenveen­se Courant)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname