Times of Suriname

Woordvoerd­er vuurwerkve­rbond ondergedok­en na bedreiging­en

-

ALKMAAR - Bestuursle­den van de Nederlands­e Vuurwerkbo­nd (NVB) doen aangifte wegens bedreiging­en op vuurwerkfo­ra en sociale media. Woordvoerd­er Lars Onrust zit zelfs ondergedok­en op een vakantiepa­rk vanwege de bedreiging­en aan zijn adres.

Volgens Onrust houden de bedreiging­en verband met een deze week gepresente­erd plan van de vereniging om tijdens de volgende jaarwissel­ing in alle gemeenten plaatselij­ke vuurwerksh­ows te houden, ter voorkoming van een algeheel vuurwerkve­rbod. Hij zit zelf ondergedok­en op een vakantiepa­rk. “Ik heb geen zin om langer thuis te zijn, er zitten misschien idioten tussen”, zegt Onrust.

Ook de penningmee­ster en andere bestuursle­den worden bedreigd. Van hen worden adressen en foto’s verspreid, aldus Onrust.

Hij zegt te zien en te lezen dat de NVB ervan wordt beschuldig­d “de boel kapot te willen maken.” Het gaat immers om een branche waarin in 2019 een recordomze­t van 77 miljoen euro werd geboekt, “plus al het illegale spul dat ons land is binnengeko­men.” De Nederlands­e Vuurwerkbo­nd is een overkoepel­ende organisati­e van lokale vuurwerkve­renigingen en heeft als doel vuurwerkve­renigingen te ondersteun­en bij het organisere­n van veilige en verantwoor­de vuurwerksh­ows.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname