Times of Suriname

Indonesië: Pas prikken als vaccin halal is

-

INDONESIЁ Indonesië hoopt 13 januari te kunnen beginnen met een vaccinatie­programma, maar wacht nog op een halalverkl­aring voor het vaccin van Chinees fabrikaat dat daarvoor is aangeschaf­t.

De hoogste religieuze raad van het grootste moslimland ter wereld moet daarover een uitspraak doen. Zonder een dergelijke verklaring is het toedienen van het vaccin aan moslims niet toegestaan. Er staan drie miljoen doses klaar van het Chinese Sinovac Biotechvac­cin, zo meldt Reuters. Volgens The New York Times heeft Sinovac verklaard dat er geen ingrediënt­en afkomstig van varkens in het vaccin zitten. Die verklaring zou zijn afgegeven aan het door de staat gerunde farmaceuti­sche bedrijf Bio Farma. Directeur Bambang Heriyanto van Bio

Farma bevestigde die verklaring te hebben ontvangen, maar dat de halalverkl­aring toch echt een zaak is van het hoogste religieuze orgaan. Indonesië telt ruim 275 miljoen inwoners, waarvan 788.000 mensen positief zijn getest op het virus. Ruim 23.000 Indonesiër­s bezweken aan COVID 19.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname