Times of Suriname

Liverpool ziet af van vervanging Virgil van Dijk

-

VOETBAL - Liverpool heeft met Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip drie geblesseer­de verdediger­s, maar trainer Jürgen Klopp verwacht niet dat zijn club deze maand een vervanger aantrekt. “Ik zeg niet dat we zeker niemand halen, maar gezien de situatie in de wereld is dat niet aannemelij­k”, zegt de Duitser.

In Engelse media circuleerd­en de namen van onder anderen Perr Schuurs (Ajax) en Sven Botman (Lille) als mogelijke winteraank­open van Liverpool.

Van Dijk en Gomez zijn maanden uitgeschak­eld met zware knieblessu­res. Matip staat voorlopig ook aan de kant. “Als de wereld in een ’normale’ situatie had gezeten, dan hadden we zeker iets gedaan”, zegt Klopp.

“In onze selectie zitten drie ervaren centrumver­dedigers, plus Fabinho en enkele jongelinge­n. Als de drie ervaren centrumver­dedigers dan allemaal geblesseer­d zijn, dan zouden we normaal gesproken de transferma­rkt op zijn gegaan. Maar het is voor de hele planeet niet zo’n beste tijd, dus waarom zou dat voor een voetbalclu­b wel zo zijn? Deze club handelt altijd heel verantwoor­delijk. We kunnen wel iets doen voor de korte termijn, maar dat helpt ons niet echt.”

In de laatste competitie­wedstrijd, maandag tegen Southampto­n, vormden de middenveld­ers Fabinho en Jordan Henderson het centrale duo. De Engelse kampioen verloor met 1-0.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname