Times of Suriname

Alweer nieuwe leider bij motoren in Dakar Rally

-

RALLY - De Argentijn Kevin Benavides heeft donderdag de vijfde etappe bij de motoren in de Dakar Rally gewonnen. De Honda-rijder nam meteen ook de leiding in het algemeen klassement, waarmee hij al de zesde leider wordt in de race in SaudiArabi­ë.

Zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo Florimo werd tweede op exact 1 minuut. De Australiër Toby Price finishte als derde. Benavides nam de leiding over van de Fransman Xavier De Soultrait, die de dag na een klassement­sproef van 456 kilometer als zesde afsloot.

Eerder leidden de Amerikaan Ricky Brabec, die de proloog had gewonnen, Price, de Spanjaard Joan Barreda Bort, de Amerikaan Skyler Howes en De Soultrait. De Nederlande­r Paul Spierings kwam pas een kleine 2 uur na de winnaar als 42e aan in AlQaisumah.

Bij de auto’s ging de dagzege naar de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers. De Toyota-rijder had 58 seconden voorsprong op zijn landgenoot Brian Baragwanat­h. De Fransman Stéphane Peterhanse­l (X-raid Mini JCW Team) kwam als derde aan en verstevigd­e zijn leidende positie in het algemeen klassement. Naaste belager Nasser Al-Attiyah kwam ruim 2 minuten later dan Peterhanse­l over de finish. Het verschil tussen beiden groeide zo naar ruim 6 minuten.

Pech was er voor de ZuidAfrika­an Henk Lategan. De Toyota-rijder crashte en werd met een gebroken sleutelbee­n afgevoerd naar het ziekenhuis. Lategan was in de twee voorgaande etappes als tweede en derde geëindigd en stond vierde in het klassement.