Times of Suriname

Pioli blijft positief

-

VOETBAL - AC Milan leed woensdag zijn eerste nederlaag in de Serie A sinds maart. Toch zag trainer Stefano Pioli positieve kanten.

Juventus was woensdag te sterk voor Milan, dat op eigen veld met 1-3 ten onder ging. Voor Pioli was het resultaat na een reeks van 27 competitie­duels zonder nederlaag een tegenvalle­r, maar hij zag tegelijker­tijd ook de positieve kanten. “De jongens waren teleurgest­eld, maar het is ook wel goed om een nederlaag te ervaren als je dat al een tijdje niet hebt meegemaakt”, zei de trainer.

In de ogen van oud-trainer Fabio Capello liet Milan met zijn optreden zien een serieuze titelkandi­daat te zijn. Pioli was het met hem eens. “Ik ben er ook van overtuigd dat we ambities moeten hebben en dat we deze avond achter ons kunnen laten met het vertrouwen dat we tot het einde meedoen omdat we hebben wat daarvoor nodig is.”

“Het niveau dat we steeds hebben vastgehoud­en, in deze omstandigh­eden, zegt heel veel over hoe goed dit Milan is”, verwees Pioli ook naar de lange lijst van afwezigen, onder wie Zlatan Ibrahimovi­c, Sandro Tonali, Alexis

Saelemaeke­rs en Ante Rebic. “Veel teams zouden worstelen met het ontbreken van zoveel spelers. We moesten ook dingen anders doen. We hebben geprobeerd onze identiteit te behouden en daarin zijn we geslaagd.”

Milan bleef ondanks de nederlaag aan kop in de Serie A, omdat achtervolg­er Internazio­nale zich verslikte in Sampdoria. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname