Times of Suriname

Kickbokser met Surinaamse roots verdedigt titel in Singapore

-

KICKBOKSEN Regian Eersel, de ONE Championsh­ip lichtgewic­ht wereldkamp­ioen, zal zijn titel op 22 januari verdedigen. De Surinaams-Nederlands­e topvechter, die werd geboren in Paramaribo en op vierjarige leeftijd metzijn familie naar Nederland verhuisde, treft de Marokkaan Mustapha Haida in Singapore tijdens het eerste event dit jaar van de grootste vechtsport­organisati­e uit Azië. Voor Eersel is het de derde keer dat hij voor de titel strijdt. In mei 2019 veroverde hij de felbegeerd­e titel dankzij een beslissing­soverwinni­ng op kickboksle­gende Nieky Holzken. De twee topvechter­s stonden later dat jaar in oktober weer tegenover elkaar in een herkansing waar Eersel wederom de overwinnin­g op zijn naam schreef.

Eersel zal het nu opnemen tegen de Marokkaans­e vechter en ISKA kampioen Mustapha Haida, die hem het goud zal proberen af te snoepen. De Marokkaan heeft al twee keer eerder gevochten bij ONE. Haida boekte een overwinnin­g tegen Daniel Dawson in september 2018 en verloor in februari 2019 van Nieky Holzken.

(AD)

 ??  ?? Regian Eersel (r) verdedigt op 22 januari zijn lichtgewic­ht wereldkamp­ioenschap in Singapore tegen Mustapha Haida. (Foto: AD)
Regian Eersel (r) verdedigt op 22 januari zijn lichtgewic­ht wereldkamp­ioenschap in Singapore tegen Mustapha Haida. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname