Times of Suriname

Benzema in problemen

-

VOETBAL - Karim Benzema moet alsnog voor de rechter verschijne­n vanwege zijn aandeel in de afpersings­zaak rond Mathieu Valbuena, zo maakte een openbaar aanklager in Frankrijk donderdag bekend.

Een vriend van Benzema zou in 2015 diens collega-internatio­nal hebben gechanteer­d met een seksvideo. De aanvaller van Real Madrid adviseerde Valbuena naar verluidt het geëiste bedrag van 150 duizend euro te betalen. Benzema, die sinds de affaire in 2015 naar buiten kwam nooit meer voor het Franse elftal geselectee­rd werd, heeft zijn betrokkenh­eid altijd ontkend. Hij vroeg de Franse justitie eerder al het onderzoek te staken maar moet nu, met nog vier andere verdachten, terechtsta­an wegens poging tot chantage en misbruik van vertrouwen. De 33-jarige Benzema speelde 81 interlands voor Frankrijk, waarin hij 27 doelpunten maakte. Zonder de spits van Real Madrid haalden ‘Les Bleus’ de finale van het EK 2016 en ze werden in 2018 wereldkamp­ioen. De laatste interland van Benzema dateert van oktober 2015.

Benzema is dit seizoen met acht doelpunten topscorer bij Real. Bij afwezighei­d van Sergio Ramos was Benzema zaterdag tegen RC Celta (2-0-winst) nog aanvoerder van de Madrilenen. Valbuena speelt tegenwoord­ig bij het Griekse Olympiacos, aanstaand tegenstand­er van PSV in de Europa League.

(NS)

 ??  ?? Karim Benzema moet alsnog voor de rechter verschijne­n vanwege zijn aandeel in de afpersings­zaak rond Mathieu Valbuena. (Foto: Goal)
Karim Benzema moet alsnog voor de rechter verschijne­n vanwege zijn aandeel in de afpersings­zaak rond Mathieu Valbuena. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname